Expositie René Holten

18/19, 25/26 november en 2/3 december

Presentatie boek ‘U N D E R T O W’ :
overzicht van 25 jaar ontwerpen, meubels en maquettes
Openingstijden van 12.00u – 17.00u
U kunt het boek hier bestellen: www.reneholten.nl/undertow

 

‘ U N D E R T O W ’   weerspiegelt 25 jaar opmerkelijk design

‘ U N D E R T O W ’ is de titel van het 224 pagina’s tellende foto- en leesboek dat een aparte inkijk geeft in vijfentwintig jaar werk van René Holten; industrieel vormgever in Maastricht. Holten, onder meer bekend van zijn ontwerpen voor zitmeubelen voor Artifort en sanitair voor Clou, heeft meerdere designprijzen ontvangen voor zijn specifieke kijk op industrial design.

In zijn werk gaat Holten op zoek naar een ideaal, hij neemt de toeschouwer mee in een wereld van verbeelding, waarbij de werkelijkheid de fantasie kan overtreffen. Holten brengt emotie en ratio in harmonie waardoor bezieling en diepgang in het creatieve proces en het uiteindelijke ontwerp ontstaat. Deze ‘undertow’ heeft voor hem geresulteerd in zijn eigen unieke ontwerpstijl. Gewaardeerd in binnen- en buitenland. Zijn ontwerphandschrift  loopt als een rode draad door zijn jubileumboek.

Gestoken in een fraaie hardcover linnen omslag neemt het boek de kijker en de lezer, zowel in de Nederlandse- als Engelse taal, mee in het omvangrijke oeuvre van een kwarteeuw ontwerpen door René Holten. De epische teksten ondersteunen de tot de verbeelding sprekende foto’s in kleur en zwart wit en geven beweegredenen, achtergronden en bezieling weer van een gedreven vormgever en ambachtsman.

Titel: U N D E R T O W
Subtitel: René Holten 25 years in design
Aantal pag. 224
Omslag; harde band, linnen: Textile Brillianta
ISBN-nummer: 9789083356907
Uitgeverij: RHPDbv
Drukwerk: Drukkerij Walters Maastricht